Наступна новина > < Попередня новина


Застерігаємо! Розпочався «сезон тиші»

  • 02.04.2019 08:47
  • Автор:  Прес-служба ДП «Народицький спецлісгосп»
Працівники  ДП «Народицький спецлісгосп» звертаються до відвідувачів лісових масивів дотримуватися тиші у лісі: це час масового розмноження диких тварин і птахів, пора, коли тривають їхні сімейні турботи з вирощування потомства. Така природоохоронна кампанія проводиться в Україні з 2016 року, згідно із законами України «Про охорону тваринного світу» та «Про тваринний світ».
Вже черговий рік поспіль лісівники оголошують про запровадження сезону тиші та спокою у лісах з 1 квітня по 15 червня. У зазначений період заборонено проводити роботи та заходи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою для лісової фауни – стрільбу, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки, використання моторних маломірних суден, спортивні змагання на транспортних засобах.
Лісогосподарські підприємства, у свою чергу, обмежують проведення лісогосподарських заходів, зокрема санітарних рубок, суцільних і вибіркових.
Лісова охорона та єгерська служба підприємства посилюють державний нагляд за станом держлісфонду, особливу увагу приділяють створенню найкращих умов для розмноження диких тварин та вигодовування ними молодняка. Адже у березні народжуються дитинчата зайця-русака, у квітні – смугасті поросята диких кабанів, у травні-червні – руді плямисті козенята.
Дотримання сезону тиші сприятиме збагаченню нашої природи, швидкому відтворенню і збільшенню чисельності диких тварин. Тому прохання до громадян не зчиняти в лісі галасу, не включати гучно музику та бути особливо пильним з вогнем у лісових масивах. Треба якнайменше турбувати диких тварин, не заважати їм піклуватися про своє потомство.
Сезон тиші - захід, який сприяє розмноженню дичини, збереженню молодняка птахів і звірів. Отож треба подумати кожному з нас, яким чином у цей період зменшити згубну дію нашого вторгнення у природу. Сподіваємось на те, що кожний, хто відпочиватиме на природі, перейметься дуже важливою думкою: усе живе і прекрасне потребує уваги, піклування і охорони.
Два з половиною місяці тиші - це людська данина природі. Буваючи у лісі чи інших екосистемах, варто пам'ятати, що людина відповідальна за своїх «братів менших». Порушники цих правил нестимуть не тільки моральну, а й фінансову відповідальність.

Календар новин
квітень - 2019
п в с ч п с н
01
02
03
04
05
06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29 30  
середа, 03. квітень 2019
п'ятниця, 05. квітень 2019