Наступна новина > < Попередня новина


СПЕЦЛІСГОСП ВИЗНАНО ПІДПРИЄМСТВОМ РОКУ

  • 22.09.2016 03:00
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

  Спитаєте, завдяки чому такі успіхи?

- Ну, звичайно, за рахунок підвищення продуктивності праці членів нашого трудового коллективу, - посміхаючись говорить Олександр іванович. -  Якщо, приміром, торік за  вісім місяців на кожного працівника лісгоспу було реалізовано продукції на 178,7 тис. гривень, то вже нинішнього року – на  191,7 тис. гривень. Ріст при цьому становить аж  7 відсотки.

Відповідно, зріс і фонд оплати праці, її середньомісячний розмір. Зарплата одного працівника ДП, а нині в штаті підприємства налічується  204 чоловік, з початку року, приміром, щомісяця становила майже  7637гривень або на  2595 гривень більше, ніж за такий період торік.

Про ефективність роботи підприємства свідчить і вагомий внесок  лісівників до державної скарбниці: до зведеного бюджету, разом із єдиним соціальним внеском,  з початку року сплачено  14,2 млн.грн. гривень, що на  3,3 млн.грн. більше, як за такий період торік.

 Одним словом, досягнуті результати радують і дирекцію, і працівників лісгоспу, і, впевнені, нашу державу

- До речі із усіма завданнями лісогосподарського виробництва, фінансового й соціального забезпечення, колектив справляється на відмінно, -  розповідає далі директор спецлісгоспу. - Минулого сезону на підприємстві заготовили  75 кілограмів  насіння хвойних порід для лісовідновлення. Відтак, у нас завжди в достатній кількості високоякісного посадкового матеріалу.                                                                                Лісівники лісгоспу витрачають чимало сил і коштів, щоб лісовідновлення було на високому рівні. Як результат - лісові культури і природне відновлення в  нашому лісовому господарстві фахівці галузі визнають найкращими. Дані лісовпорядкування свідчать, що за останні роки значно збільшилася площа вкритих лісовою рослинністю земель головними лісоутворюючими породами.

Звичайно, кліматичні умови вносять свої корективи у ведення лісового господарства. Впродовж останніх років фіксуються всихання насаджень на багатьох площах. Серед головних причин цього: природні фактори і передусім пониження рівня грунтових вод, захворювання сосни, поява шкідників. Тому зросла кількість санітарних рубок, які необхідно проводити, щоб ліс мав належний стан. 

Серед важливих складових роботи лісгоспу – заходи по зниженню собівартості знеособленого кубометра деревини: розбудова мережі лісових доріг та оновлення транспортних засоби. Все частіше проводиться пряма реалізація деревини з лісу до споживача, як практикують лісові підприємства у Європі.

Складно було лісовій охороні, в посушливий період  цього року вберегти ліс від пожеж. А І  все тому, що велику ефективність захисту лісів від пожеж  маємо з допомогою відеонагляду.  Та й протипожежна техніка, весь інвентар для гасіння лісових пожеж в лісництвах завжди напоготові.  

 Нинішній рік для  Овруцького спецлісгоспу визначний і тим, що  нами була проведена значна робота з оновлення основних засобів виробництва, відремонтовано у сучасному стилі приміщення Журбенського, Виступовицького і Коптівщинського лісництв. Причому, з широким застосуванням енергозберігаючих технологій, що значно зменшить затрати на їх утримання. Вищеназвані об’єкти стали прикрасою сіл, де вони розташовані. Адже у лісництвах є кімнати відпочинку, а подекуди – ще і душові кімнати. Загальна вартість всіх проведених робіт складає близько двох мільйонів гривень.

Лише в останній рік тут закуплено  дві одиниці пожежного транспорту і чотири лісовозні автомобілі, 4 гідро-маніпулятори і стільки ж тракторів МТЗ – 82, автобус ПАЗ, автомобілі УАЗ, ГАЗ і  КАМАЗ та причіп до них, Шевроле, Рено тощо.  

Підсумки виконання умов колективного договору  свідчать про порозуміння між апаратом управління лісгоспу та профспілковим комітетом. У системі оплати праці задіяли стимулювання фахівців за хороші результати. Належну увагу відвели колективним заходам охорони праці й витратили  1138 тис. грн. на придбання спецодягу,  приведення у відповідність до вимог виробничих та  санітарно-побутових приміщень,   проведення цільового навчання та медогляду працівників.

  Формування позитивного іміджу державного лісогосподарського підприємства, успішна робота    та утримання лісів у належному стані задля  подальшого утвердження ефективності та важливості лісової галузі, як однієї  з пріоритетних  для подальшої розбудови і зміцнення держави, – такі орієнтири колективу ДП «Овруцький спецлісгосп» в повсякденних клопотах. Фахівці підприємства господарюють у лісі комплексними методами, виважено реагують на вимоги часу та проводять трудові будні в атмосфері взаємопідтримки.

    Іван ДУБНИЦЬКИЙ

редактор газети «Овруцький голос»


Календар новин
липень - 2020
п в с ч п с н
  01
02
03 04 05
06 07 08
09
10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
31
 
п'ятниця, 31. липень 2020