Наступна новина > < Попередня новина


«НА ПІДПРИЄМСТВІ НЕМАЄ ЖОДНОЇ ВАКАНСІЇ»

  • 19.09.2016 03:00
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

І все ж, незважаючи на це усі  сім лісництв ДП успішно справляються зі своїми виробничими завданнями. Ритмічно працюють і колективи автотранспортного цеху, нижнього складуЗ останнього щомісяця відвантажуємо по  11тисяч кубометрів деревини. Причому,  чимало  вітчизняному замовнику, переробнику деревини, які брали участь в аукціонах, організованих, згідно вимог чинного законодавства.

Хоча, варто зазначити, якби ми відправляли свою продукцію за кордон, то мали б на кожному кубометрі додатково ще 200-300 гривень. Тобто, ми додатково отримували б щомісяця до  1,5 млн. гривень.

Відтак, взяли курс на поглиблену переробку деревини.  Якщо коротко, то  якщо торік на нижньому складі було  перероблено трохи більше 4 тис. куб. м., то вже з початку нинішнього року    9,2  тис. кубометрів.  

Злагоджену роботу колективу, що працює стабільно, орієнтуючись на всезростаючі вимоги ринкових відносин, можна підкріпити і такими цифрами. Щорічний приріст обсягів реалізазції дає змогу підвищувати рівень заробітної плати працюючих, яких тут трудиться 285,  збільшується   й плата податків та обов’язкових платежів, яких  цього  року було сплачено  майже  17,4  млн. грн.

Варто відзначити, що ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» на території району є одним із основних бюджетоутворюючих підприємств, тому більша частка податків і зборів сплачуються саме до місцевого бюджету. 

А ще стабільний фінансовий стан дозволяє дирекції складати перспективний план розвитку підприємства на роки,  вести технічне переоснащення і будувати лісовозні дороги. Лише в останній рік тут закуплено  пожежного   інвентаря на  17,3 тис. гривень,   один гідроманіпулятор  для навантажування деревини, в експлуатацію введено 3 км дороги з твердим покриттям.

До речі, у нас вже створені і діють чотири лісопожежні станції у лісництвах, усі вони забезпечені пожежними автомобілями  та засобами для боротьби з лісовими пожежами.

- Знаємо, що у колективі велику увагу приділяють примноженню зеленого богатства рідного Полісся.

- Хоча держава і не виділяє на це жодної копійки, створення нових лісів, догляд за ними та охорона зелених насаджень є нашим першочерговим завданням. Ось і цього року на  ___ га ми висадили сіянці лісових культур.

Забігаючи наперед, хочу сказати, що всі сіянці вирощені власними силами, вони мали відмінну корневу систему. Адже, окрім розсадників, у лісгоспі маємо для їх вирощування ще й   шість теплиць .

Але ж мало висадити лісові культури, їх потрібно ще і вчасно доглядати, оберігати від лісових пожеж. Це цілий комплекс заходів, які маємо проводити у визначені строки. Хоча робити це нам ой, як нелегко!

Але, навіть незважаючи на це, у нас немає нині вакантних посад, робочий процес іде ритмічно. Бо люди, до речі серед яких близько 50 відсотків – жителі Овруччини, мають хорошу зарплату, якщо не порушуєш трудову дисципліну, то і премію, дирекція видає кожному відпускнику кошти на оздоровлення, а для роботи створені всі умови, поліпшується механізація виробничих процесів.

Для підвозу робітників  маємо необхідний транспорт,  подбали про душові кімнати для працівників пожежно - сторожової охорони та автотранспортного цеху і нижнього складу.

 Тож з усією впевненістю можу сказати, що ми виростимо і збережемо ліс для майбутніх поколінь, для нашої держави, будемо й надалі примножувати свої трудові здобутки.

Розмову вів Іван ДУБНИЦЬКИЙ, редактор газети «Овруцький голос»


Календар новин
січень - 2020
п в с ч п с н
  01 02
03
04 05
06 07 08 09 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31  
середа, 22. січень 2020