Наступна новина > < Попередня новина


Лісгопам Житомирщини, постраждалим від пожеж, передали нову техніку

  • 10.07.2020 10:04
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
За клопотання та підтримки Державного агентства лісових ресурсів, за активного сприяння Голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства виділено кошти із резервного фонду державного бюджету для здійснення закупівлі спецтехніки та засобів на здійснення заходів із запобігання та ліквідації наслідків пожеж.

«За першу частину виділених коштів в сумі 10 млн грн придбано вкрай необхідну лісовим господарствам техніку та обладнання, нині тривають тендерні процедури щодо другої суми – 37,7 млн грн, - повідомив Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Сергій Власенко. – Переконаний, що ці придбання стануть дієвою допомогою лісівникам під час проведення робіт з попередження лісових пожеж».

Вручав техніку Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

«Уряд і Міністерство стурбовані ситуацією з пожежною безпекою в українських лісах. Ми розуміємо, що це результат тривалого недофінансування, відсутність комплексного облаштування галузі, в тому числі спеціальної та важкої техніки. Звісно, щоб мінімізувати лісові пожежі, потрібно не тільки матеріально-технічне обладнання, а й виконання протипожежних заходів, що має також бути внормовано. Мені дуже приємно передати цю техніку українським лісівникам. Хочу, щоб вона слугувала на благо лісовій галузі», - зазначив Міністр.

Дякуючи  за таку допомогу, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк зазначив, що лісгоспи області не мають достатньої кількості пожежного автотранспорту, спеціалізованої техніки та обладнання, а наявна техніка вже досить зношена. Середній термін експлуатації пожежного автомобіля, що є на балансі підприємств, становить 37 років. Останнє придбання пожежної машини за бюджетні кошти було здійснено у 2012 році.

Зазначимо, що в рамках виїзного засідання Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування та Комітету з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж та запобіганню їх у майбутньому в Олевську трьом лісгоспам: ДП «Білокоровицьке лісове господарство», ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» та ДП «Лугинське лісове господарство» передано трактори, причепи, плуги, мотопомпи, пожежні рукави, ранцеві лісові вогнегасники, паливно-мастильні матеріали, спецодяг та засоби індивідуального захисту. Найближчим часом надійде ще й пожежний автомобіль.


Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Календар новин
вересень - 2020
п в с ч п с н
  01 02 03 04 05 06
07 08
09
10
11
12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30  
п'ятниця, 18. вересень 2020