Наступна новина > < Попередня новина


Юні лісівники Овруччини вибороли ІІІ місце в національних змагання лісового господарства

  • 15.05.2019 14:48
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Цього року українські юні лісівники вп’яте представлять нашу державу на Міжнародному конкурсі «Молодь в лісах Європи». Аби потрапити до фіналу, варто пройти ряд непростих завдань, які підготували організатори конкурсу для учнів шкільних лісництв та студентів лісових факультетів. Усі вони, між іншим, на англійській мові, що суттєво ускладнює випробування.
14 травня в приміщенні Державного агентства лісових ресурсів, за підтримки Товариства лісівників України, був проведений національний конкурсний відбір. Вперше, участь в ньому взяли збірна команда учнів шкільних лісництв Овруцького спецлісгоспу та Овруцького лісгоспу  та збірна команда Попільнянського та Ємільчинського лісгоспів, які представляли Житомирське ОУЛМГ.
Відбір проводився за трьома напрямками, де спершу, як зазвичай, відбувається представлення команд. Потім конкурсанти пройшли письмове та усне тестування на знання лісового господарства України та розуміння текстів лісівничої тематики, як я вже зазначала — англійською мовою. 
На міжнародному рівні переможці змагатимуться в чотири етапи: три офіційних та один неофіційний. Серед офіційних конкурсів — тестування на знання лісового господарства Європи, практичний конкурс на знання основ лісового господарства та підготовка презентації на задану лісівничу тему. Мова спілкування все таж — англійська. Варто наголосити, що на міжнародному рівні національні команди виступають не єдиними групами: за результатами жеребкування конкурсанти об’єднуються у міжнародні команди і в такому складі виконують завдання.
Учасники овруцької команди: Дарія Почтар, Олександра Владишенко  (Овруцький спецлісгосп), Дарина Невмержицька та Назар Невмержицький (Овруцький лісгосп) готувалися під керівництвом справжніх класичних педагогів лісової справи — працівників вищезгаданих двох лісгоспів — Наталії Кулаковської, Надії Белецької та вчителі Овруцької ЗОШ №3 — Наталії Чернюк, Наталії Мельникової та Любові Зубрійчук. 
Попри те, що команді юних лісівників, за підсумками конкурсу перемога не дісталася, аби бути серед тих, хто представлятиме Україну на міжнародній арені, — овруччани гідно представили на всеукраїнському рівні не лише свій лісівничий край, а й всю Житомирщину, — і вибороли почесне ІІІ місце.
Ще раз нагадаю, що цього року — вп’яте, українська команда увійде до складу учасників YPEF. Фінальне міжнародне змагання проходитиме в Чехії у вересні. Україну, за підсумками національного відбору, вже не вперше, — представлятиме Кіровоградщина.
До слова, від початку участі українці (2015-го — Кіровоградщина та 2017-го — Полтавщина) — вже мали призові місця. Тож ми щиро бажаємо представникам української команди повернутися з Чехії з черговими переможними здобутками.
 
Альона ДЕНИСЮК

Календар новин
вересень - 2019
п в с ч п с н
  01
02
03
04 05 06 07 08
09
10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30  
вівторок, 03. вересень 2019
понеділок, 09. вересень 2019
вівторок, 17. вересень 2019
понеділок, 23. вересень 2019