Наступна новина > < Попередня новина


«ДОСЯГНУТІ УСПІХИ – НЕ МЕЖА»

  • 19.09.2016 03:00
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

          Одним словом робимо все для того, аби були ліси і для майбутнього покоління.

          До речі, до цього залучаємо і тих, кому продовжувати нашу трудову естафету – членів шкільних лісництв  Овруцької гімназії ім.. Андрія Малишка та Першотравневої ЗОШ І-ІІІ ступенів. Діти садять ліс, доглядають за ним, виконують інші роботи.

          Одним словом, готують себе до самостійної роботи, з дитинства обирають собі майбутню професію.

          Правда, мало посадити і виростити ліс, зеленого багатства рідного краю ще треба  охороняти від пожеж і браконьєрів.  Для цього маємо  86 чоловік лісової охорони. І встигнути їм треба скрізь, хоча площа лісгоспу й перевищує понад  41,4тис. гектарів.

          Для цього маємо і пожежні вежі, спеціальну техніку, сучасне обладнання для відеоспостереження за  лісовими масивами не лише нашого, а й сусідніх лісгоспів.

          А  є ліс, то є, як кажуть, нашому колективу і робота.  Робітники заготовляють деревину, яку потім реалізуємо  на внутрішньому і зовнішньому ринках. Наприклад, з початку року ДП «Овруцький лісгосп» відправив її замовникам більш як на  70,5 млн. гривень –  на 8 млн. більше, ніж за такий період торік. Серед  покупців  були Туреччина і Румунія, Польща та Австрія, сусідня Білорусія.

Хочу зазначити, що ми значно наростили проти минулого року і заготівлю та вивезення із лісосік ліквідної деревини, виробництво пиломатеріалів тощо. Отож і не дивно, що якщо торік за вісім місяців  продуктивність праці одного працюючого  становила 163,1 тис. гривень, то вже цього року – майже 175 тис. гривень.

А зростає продуктивність праці, то відповідно, підвищується і зарплата людей, різні податки і збори.

          - Це, мабуть, найбільше зацікавить читачів газети?

          - А похвалитися нам тут і справді є чим. Почну з того, що якщо середня зарплата за  минулий рік на підприємстві становила лише  4458 гривень, то вже цього року вона перевищила  7170 гривень.

          Відтак зросли і суми податків, відрахування до різних фондів. Наші спеціалісти підрахували, що тільки за 8 місяців ДП «Овруцький лісгосп» сплачено різних податків і зборів майже  27 млн.   гривень.

- Знаємо, що  лісгосп велику увагу приділяє виробництву  пиломатеріалів.

- Ми не тільки тримаємо це питання на контролі, а й нарощуємо їх виробництво. З початку року, приміром, переробили 12135 кубометрів деревини або 12 % від заготовленої і виробили  продукції  аж на  8,3 млн. гривень. Серед них дошки різного призначення, обрізні пиломатеріали тощо. І, вважаю, що досягнуті успіхи не межа.

- За всіма цими здобутками стоять, звичайно, конкретні люди.

- Так. Недаремно ж у народі кажуть: кадри  вирішують усе.

І сьогодні я висловлюю щирі слова  вдячності усім без винятку членам нашого трудового колективу.  Велике спасибі за сумлінну і високопродуктивну працю, побажати  їм нових успіхів на благо рідної Вітчизни, її народу.

   Розмову вів Іван ДУБНИЦЬКИЙ

редактор газети «Овруцький голос»


Календар новин
листопад - 2019
п в с ч п с н
 
01
02 03
04 05 06 07 08 09 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30