Наступна новина > < Попередня новина


Не наслідити, а залишити слід

  • 17.09.2021 12:30
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба ДП "Народицький спецлісгосп"
На календарі середина вересня, а отже лісівники традиційно готуються приймати вітання з професійним святом, а з тим і відзвітувати перед громадою та власним сумлінням результатами досягнутого за цей трудовий рік.
Зі слів директора ДП “Народицький спецлісгосп”  Руслана Антонюка, сьогодні в авангарді передовиків обласних господарств в ділянці модернізації. Причому цілковитої: від технічної бази до трудового колективу. Ініціатором цього процесу власне і став Руслан Сергійович, очоливши підприємство 9 місяців тому. І за 8 місяців поточного року підприємство отримало дохід в сумі 119 млн. грн – на 70% більше ніж за аналогічний період минулого року! При цьому за січень-серпень сплачено 39 млн. грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів в тому числі  12 млн. до місцевого бюджету, що в цілому на 30% більше ніж за аналогічний період минулого року. І це в той час, як об’єм дозволених заготівель скоротився на 10%.
Звісно, це заслуга не однієї людини, а всіх працівників яких зараз у лісгоспі 237. Спільними зусиллями такого колективу з легкістю можна реалізувати те, що здається неможливим.
Головне, як спрацює кожна ланка та як організує роботу колективу керівництво. Саме задля цього, націлившись на високий результат та здобутки підприємства, було оновлено керівний склад основних структурних підрозділів. І вийшло, як кажуть, що колектив формує людину, а людина – колектив. Не останню роль в цьому обопільному формуванні відіграв і приємно оновлений показник заробітної плати, яка у середньому вийшла на 13 729 грн ( в т. ч. за серпень – 16 188 грн) і додала 23% до того ж таки аналогічного періоду минулого року.
 
Сьогодні, і на цьому наголошує директор Руслан Антонюк – слід повертати повагу до лісової професії. А це значить, що злодіям і хабарникам не місце у цій галузі. І це можливо зробити лише щоденною самовідданою і чесною працею.
А адміністрація підприємства подбає про належні її умови та стимули для кожного члена трудового колективу. Цього року на придбання техніки направлено більше 8,3 мільйонів гривень. 
Для охорони лісових масивів придбано: Ford, п’ять KRASZ’ів, CHEVROIET NIVA, ZUZUKI RENO DASTER, сімнадцять мотоциклів “Мінськ”, для боротьби з лісовими пожежами придбали УРАЛ та трактор “Беларус”, для перевезення деревини – КАМАЗ з маніпулятором, три УРАЛ’а  та два ПАЗ’а для перевезення працівників.
Звісно, робочі будні не обходяться і без негативу. Незаконні рубки, як систематичне явище, завжди зваблюють недоброзичливців.
Проте лісова охорона у складі 87 працівників пильнує за  крадіями лісу, а зловмисники караються чималим штрафом.
Небезпекою для лісових масивів є пожежонебезпечний період та відвідувачі, які засмічують територію. Та у випадку першого – всі  лісництва забезпечені засобами пожежогасіння (нещодавно бригади долучалися до спільних навчань з пожежогасіння). А щодо сміття у лісі – то це, на жаль, справа рук місцевих жителів, і тут все залежить від свідомості кожного. До того ж на території лісгоспу достатньо облаш- тованих місць для відпочинку із бесідками та місцями для сміття. Тож добробут нашої громади залежить не лише від лісівників, а й від кожного її жителя.
А ще ДП “Народицький спецлісгосп” намагається брати активну участь у житті громади. Зокрема, кожної зими проводиться розчищення доріг після снігопадів у населених пунктах, де знаходяться лісництва. Тут завжди відгукуються на прохання керівників установ соціальної сфери в питаннях позачергового забезпечення дровами.
Так 9 місяців – термін відносно не великий, проте за цей час новому керівнику вдалося досягти впевненого поступального руху підприємства вперед із позитивною динамікою та хорошими тенденціями, а отже – лишити слід, а не наслідити. І хай нинішнім сіянцям рости ще не одне десятиліття, але така у нас, лісівників, робота – працювати для наступних поколінь.
Справжні фахівці знають, що запорукою гарного врожаю є якісний насіннєвий матеріал, а запорукою майбутнього галузі – гідна підростаюча заміна. 
 

Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31