Наступна новина > < Попередня новина


БЕРЕЖІМО ЛІС ВІД ПОЖЕЖ!

  • 01.08.2022 18:07
  • Загальні новини
  • Автор:  ПРЕС-СЛУЖБА ДП "НАРОДИЦЬКИЙ СПЕЦЛІСГОСП"
Шановні мешканці Народицької селищної військової адміністрації - в Україні настала суха та спекотна погода. Лісові пожежі були й залишаються найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. Вогонь зводить нанівець працю цілих поколінь лісівників. При цьому пошкоджуються не тільки дерева, кущі, трав’яниста рослинність, а гинуть дикі тварини, птахи, комахи.
Зараз наша країна переживає важкі часи, з кожним днем ми виборюємо право на життя! Сьогодні, як ніколи, нам потрібна ваша підтримка і ми закликаємо вас не бути байдужими до довкілля та свого здоров’я і з відповідальністю ставитися до поставленого питання, а також берегти сили лісівників та рятувальників.
У пожежонебезпечний період, згідно з Правилами пожежної безпеки в лісах України, забороняється:
•  розводити багаття в лісі;
•  випалювати траву на землях лісового фонду, а також на суміжних з лісом ділянках, у т.ч. проводити сільськогосподарські пали;
•  заїжджати на територію лісового фонду транспортними засобами та іншими механізмами;
•  палити, кидати непогашені сірники.

Якщо Ви потрапили в зону небезпеки.
Постарайтеся швидко проаналізувати обстановку: напрямок і силу вітру, стан людей, рельєф місцевості.
У разі потрапляння в осередок пожежі необхідно зняти з тіла весь нейлоновий, капроновий та інший одяг, що плавиться, позбутися пального й легкозаймистого спорядження. Тікаючи від пожежі треба бігти на вітер, обминаючи пожежу збоку.

Вийшовши із зони пожежної небезпеки, слід відразу ж повідомити місцеві органи з надзвичайних ситуацій про місце і час виникнення та виявлення пожежі та зателефонувати «102» або гарячу лінію підприємства 2 10 60 .

Протипожежні заходи в лісі не складні, але потребують дбайливого ставлення, розуміння серйозності можливих наслідків. Тож оберігаймо "зеленого друга" від знищення вогнем, щоб завжди милуватися його красою, знаходити затишок під його кронами, дихати свіжістю на повні легені.
Пам'ятайте, що уміння поводитись з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.

Нагадуємо, що згідно розпорядження голови Ради оборони Житомирщини під  час воєнного стану заборонено  відвідування та в’їзду до лісу громадян, за винятком військових, правоохоронців, лісівників та органів місцевої влади. Таке рішення прийняте задля безпеки громадян, а також запобігання лісовим пожежам. Нагадуємо, що війна триває й дотримання норм безпеки та виконання рішень ради оборони є обов’язковим.

Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31