Наступна новина > < Попередня новина


Затверджено нову редакцію Санітарних правил у лісах України

  • 27.10.2016 03:00
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

    «Суцільні санітарні рубки забороняються у різних видах заповідниках, заказниках та національних парках, навколо місць гніздування рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення хижих та інших птахів. Забороняється вирубування дуплястих, сухостійних, фаутних дерев для забезпечення представників фауни природним укриттям», - повідомила Христина Юшкевич.

    Як зазначила т.в.о. Голови відомства, в інших категоріях лісів обмежено проведення суцільних санітарних рубок виключно моментами крайньої необхідності з обов’язковим відновленням лісів на цих вирубках.

    «Вперше вводиться можливість контролю громадськості. Планування, обґрунтування та обсяги санрубок будуть оприлюднюватися на сайтах лісгоспів та облуправлінь», - наголосила Христина Юшкевич.

    Окрім того, буде розширено склад спеціальної комісії, що визначає доцільність призначення суцільної санітарної рубки, а саме долучатимуться представники органів місцевого самоврядування.

    Зазначимо, що нова редакція Санітарних правил у лісах України також чітко регламентує вибіркові санітарні рубки. Зокрема, проводитиметься нумерація дерев, що підлягають вирубуванню; складатиметься нумераційна відомість із зазначенням породи, категорії технічної придатності деревини і підстави для відбору їх у рубку; дерева з дуплами залишатимуться з метою забезпечення лісової фауни природним укриттям; зберігатимуться окремі повалені сухостійні дерева, які слугують середовищем існування та захисту інших об'єктів живої природи (про це буде робитися відмітка у матеріалах відводу та лісорубному квитку; на територіях природно-заповідного фонду (крім хвойних молодняків за межами природних заповідників, заповідних зон і заповідних урочищ) залишатиметься неліквідна деревина обсягом не менше 30 куб. м. на один гектар.

 

Офіційний веб-сайт Держлісагентства: dklg.kmu.gov.ua

Офіційна сторінка у Facebook: www.facebook.com/forest2016

Сторінка т. в. о. Голови Держлісагентства Христини Юшкевич у Facebook: www.facebook.com/kristina.yushkevych


Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30