Наступна новина > < Попередня новина


Володимир Бондар та Дамян Оражем обговорили питання співробітництва у галузі лісового господарства

  • 31.05.2018 09:26
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Під час візиту до Республіки Словенія, делегація українських лісівників на чолі з заступником Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимиром Бондарем продовжила вивчати досвід словенських лісівників щодо ведення лісового господарства. 
Зокрема, делегація знайомилася з методикою заготівлі та транспортування деревини після вітровалу в гірських умовах, за допомогою канатної установки. 
Як зазначили словенські лісівники, у їхній державі розвиток електронного обліку деревини розпочато нещодавно. У Словенії, на відміну від України, зчитування інформації про заготовлену деревину проводиться з електронної вилки.
Також українська делегація оглянула лісові розсадники, де вирощується посадковий матеріал для штучного лісовідновлення, яке у Словенії становить лише 3%.
За словами керівника Лісової служби Словенії Дамяна Оражема, держава надає субсидії на створення лісових культур, якщо це передбачено лісовпорядним планом. У випадку штучного лісорозведення, після природних катаклізмів, держава надає субсидії на проведення лісовідновлення та придбання посадкового матеріалу як державній компанії, так і приватним власникам. 
Окрім того, як повідомив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар, сторони обговорили напрямки подальшого співробітництва в рамках Меморандуму про співпрацю у галузі лісового господарства.
«Ми домовилися про зміцнення співпраці наукових установ, удосконалення законодавства у сфері лісового насінництва з огляду на адаптацію до вимог Євросоюзу. Буде також опрацьовано питання можливості отримання Україною лабораторного обладнання від Словенії», - зазначив Володимир Бондар. 

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30