Наступна новина > < Попередня новина


Віктор сівець відвідав Тернопільщину

  • 08.10.2012 03:00
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Крім того, Віктор Миколайович відвідав Збаразький замок та Театр кінного мистецтва, провів регіональну нараду та відвідав один із найбільших розсадників у області – Мшанецький, на якому було відзначено гарну роботу з його організації та догляду за лісовими та декоративними культурами.
На відкритті дороги у Збаразькому лісництві Віктор Миколайович наголосив на соціальній значимості лісової дороги. Адже збаразька лісова дорога з’єднує дорогу Збараж-Підволочиськ із селами Ліски та Рогівець. Півторакілометрове лісове полотно з твердим покриттям побудовано за власний кошт Тернопільського лісгоспу.
Голова Держлісагентства відзначив гарну роботу працівників Тернопільського лісового господарства і наголосив на тому, що незважаючи на те, що Тернопільський регіон не є лісоресурсним і порівняно з іншими обласними управліннями не вирізняється значним обсягом реалізації деревини, проте в тернопільських лісівників гарне майбутнє, адже працюють тут на совість. Пріоритетним ж завданням для тернопільських лісівників є, за словами Голови Держлісагентства, збільшення лісистості.
У Збаразькому замку, який став наступним пунктом зупинки Віктора Сівця, було проведено регіональну нараду, в якій взяли участь усі директори державних підприємств, підпорядкованих управлінню, а також начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Попадинець, його заступники Ігор Гуменюк та Олег Яремко, голова ТОДА Валентин Хоптян та його перший заступник Микола Головач. Після наради, було закладено Алею «Дню українського козацтва», посадку якої присвятили черговій річниці пам’яті козацтва, яке святкуватимуть 14 жовтня, і висаджено 43 туї колоновидних, які розташувалися вздовж по периметру до входу у Збаразький замок.
Наступною зупинкою стало Мшанецьке лісництво, що на Зборівщині. Тут Віктор Сівець відвідав два розсадники – біля контори Мшанецького лісництва та один із найбільших лісових розсадників на Тернопільщині – 8-гектарний цього ж лісництва, у якому зосереджено шкільні та маточні відділення, чорний пар, 3-гектарна клонова плантація модрини японської, закладеної 2003 року, а також лісові посіви клена-явора, дуба червоного, яблуні лісової, липи, клена гостролистого, ялини європейської, сосни звичайної, дуба звичайного, а також декоративних порід – форзиції, глоду і дейції 2008-2011 років посіву декоративного посадматеріалу. Голова Держлісагентства наголосив на тому, що такі лісові розсадники мають бути у кожному лісництві, адже лісовими культурами Мшанецьке лісництво забезпечує повністю не лише себе, а й інші лісництва держпідприємства. Крім того, лісництво реалізовує декоративний посадковий матеріал, що дає йому додаткові грошові кошти.
Завершився візит Голови Держлісагентства Віктора Сівця відкриттям дороги у Мшанецькому лісництві. Будівництво цієї дороги розпочалося 2011 року. 600 метрів було побудовано торік і 505 метрів зведено цьогоріч. Загальна ж протяжність цього лісового полотна становитиме 3,605 км. Лісівники планують повністю завершити будівництво цієї дороги 2013 року і добудувати ще 2,5 кілометра до 1,105 км існуючих. Лісове полотно побудоване за власні кошти підприємства і з’єднує населений пункт села Ренів із трасою Львів-Броди.
До речі, кошторисна вартість двох доріг Збаразького і Мшанецького лісництва становить 1 мільйон 136 тисяч гривень, фактична ж вартість утричі менша – 343 тисячі гривень. Саме на цьому зауважив голова ТОДА Валентин Хоптян, наголосивши на економічній важливості лісових доріг, адже дороги будуються без використання бюджетних коштів, до того ж будівельні матеріали місцевого походження, а отже у місцеві бюджети потрапляють додаткові кошти.
Отож, лісівникам Тернопільщини є чим пишатися і на кого рівнятися, адже працюють тут добросовісні люди, які віддають весь свій час служінню лісові, інколи обділяючи увагою рідних і близьких, проте знають, що повинні залишити у спадок нащадкам гарні ліси з хорошою лісовою інфраструктурою, адже в цьому полягає робота лісівника – охороняти, примножити й зберегти лісові багатства.
Марія Сабан,
прес-секретар Тернопільського облуправління ЛМГ


Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 27 28
29 30