Наступна новина > < Попередня новина


Віктор Сахнюк: В питаннях охорони праці маємо навчитись не з'ясовувати причини нещасних випадків, а керувати ризиками в виробничих процесах

  • 22.06.2021 14:53
  • Загальні новини
  • Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
На Житомирщині розпочав роботу тренінг «Основи та практика керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення у працівників лісової галузі».
На навчання, організовані Державним агентством лісових ресурсів України та редакцією журналу «Охорона праці», зїхалися майже 200 відповідальних за охорону праці  спеціалістів державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та приватні суб'єкти господарювання, що надають послуги з лісозаготівлі.
«Людське життя -  найбільша цінність, - відкриваючи захід, наголосив головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук, -  і  кожен керівник має  зробити все, від нього залежне, для того, щоб кожен його працівник вранці став до роботи, а ввечері повернувся до сім'ї живий та неушкоджений. Як цього досягти – ми вчитимемося впродовж тренінгу.»
«Мільйони гривень витрачають щорічно державні лісогосподарські підприємства галузі  на заходи з охорони праці, -  зауважує головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Держлісагентства Андрій Мусійовський. - Працівники, задіяні на небезпечних роботах, регулярно проходять відповідні навчання, максимум уваги приділяється і створенню безпечних умов праці на виробництві. Попри це, нещасні випадки все ж є. І статистика їх невтішна. Тому впровадження системи управління ризиками в охороні праці – питання назріле і лісова галузь держави  - серед лісдерів  реалізації цієї програми.»
Використати час, відведений на навчання з максимальною користю, збагатитися знаннями і вміннями та ефективно застосовувати їх потім в роботі побажав учасникам заходу начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.
«По завершенню тренінгу ми обов'язково проведено подібні навчання в кожному держлісгоспі, аби кожен працівник, стаючи до роботи, усвідомлював, що впродовж робочого часу може вийти з ладу техніка, чи й взагалі статися якийсь непередбачуваний збіг обставин. Отож перед початком трудового дня він має перевірити все обладнання та  запитати себе, чи все він зробив для того, аби в разі виникнення позаштатної ситуації система захистила його від непоправного,» - наголосив начальник управління.
Навчання триватимуть впродовж двох днів, його організатори мають на меті дати фахівцям державних та приватних субєктів господарювання, пов'язаних з лісовим господарством, практичні знання і розуміння основних підходів до впровадження систем управління безпекою праці на основі керування ризиками.
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ


Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 24 25 26 27 28
29 30