Наступна новина > < Попередня новина


Віктор Сахнюк: 410 мільйонів гривень податків сплатили в цьому році держлісгоспи Житомирщини

  • 21.08.2020 16:10
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Які результати господарсько-фінансової діяльності мають держлісгоспи області,  наскільки  ефективно вони використовують лісосировинні ресурси, яким нині є стан ведення мисливського господарства та як планується цю галузь розвивати – такі питання впродовж дня вивчали керівники державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в ході виїзної колегії в Баранівському лісомисливському господарстві. 
Так в Житомирському обласному управлінні продовжують започатковану нещодавно практику: найактуальніші питання діяльності лісгоспів вивчати безпосередньо в підприємствах. До участі у нараді долучився перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Сергій Власенко.
В  Баранівському лісництві учасники колегії оглянули ділянки, котрі вийшли з-під рубань, а нині на них проводиться обробіток   грунту із застосуванням різних  плугів – вітчизняного та іноземного виробництва. Тепличне господарство цього підрозділу займає площу 0,138 га. Цієї весни там висіяли 22 кілограми насіння сосни, на осінь планують отримати 360 тисяч сіянців. Окрім основних лісоутворюючих порід в Баранівці мають і саджанці досить рідкісного для нашого краю гінкго дволопатевого. Як його виростити в наших умовах – ділиться досвідом директор лісгоспу Анатолій Остудімов. 
Впродовж останніх 10 років держлісгоспи активно будують лісові дороги. Однак догляд за вже існуючою лісовою інфраструктурою – справа не менш важлива. Відтак аби утримувати свої шляхи в належному стані, Баранівський держлісгосп придбав ланцюгову косарку. Як вона працює – мали змогу побачити учасники заходу. 
35 років в Баранівському держлісгоспі функціонує вольєра з розведення оленя плямистого. Нині тут утримується 35 голів дорослих особин, щороку вони дають 8-10 голів приплоду, приблизно стільки ж оленів реалізовується.
А за весь час функціонування вольєри було вирощено і реалізовано близько сотні цих тварин мисливським господарствам Житомирської, Вінницької, Запорізької, Полтавської, Київської та інших областей.
Тут позмінно працюють троє доглядачів, в обов’язки яких входить - охорона   і  підгодівля оленів. «Незважаючи на те, що надходження від реалізації тварин делеко не покривають  затрати на утримання вольєри, - звертає увагу керівників Віктор Сахнюк, - займатися цією справою все ж варто, так ми збагачуємо фауну нашого краю, робимо його привабливішим.»                                                                                                                                                            
Розвивати рекреаційну діяльність та розширювати мережу існуючих пунктів відпочинку лісівників спонукає відразу кілька чинників. Цивілізований відпочинок у природі - це і попередження лісових пожеж та засмічення насаджень, це виховання екологічної культури та врешті – це імідж лісівників. Відтак баранівські лісівники запросили колег огянути рекреаційний пункт та екологічну стежку, котрими вони опікуються. 
Лісопереробний комплекс Баранівського держлісгоспу є одним із найпотужніших в обласному управлінні, в місяць тут переробляють близько 4,5 тисяч метрів кубічних круглого лісу. В ході огляду виробничих потужностей комплексу учасники колегії обговорювали, як забезпечити раціональний відбір ліквідної деревини відповідно до сортиментної структури та стандартів на всіх видах рубань, яких першочергових заходів варто вжити, щоб ефективність роботи деревообробних цехів була вищою.
«Нинішній рік для нашої галузі досить непростий, - зауважив Сергій Власенко, - ми всю весну боролися з пожежами, нині ліквідовуємо їх наслідки, маємо певні труднощі і в питаннях реалізації. Але в усіх ситуаціях мусимо працювати далі, сплачувати податки і інші платежі. Тому детальний аналіз стану ефективності використання лісосировинних ресурсів, контроль за виходом лісоматеріалів круглих та відбором високоякісних сортиментів, економічно виважені кроки щодо переоснащення деревообробних цехів з метою збільшення обсягів переробки та дотримання характеристик продукції, котра випускається, - це ті кроки, які сприятимуть поступальному розвитку кожного лісгоспу.»
«У січні-липні 2020 року підприємствами, які координуються управлінням, сплачено до зведеного бюджету 330,8 млн. грн. податків та зборів  -  повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, -  до Державного бюджету  надійшло 192 млн. грн., до місцевих бюджетів – 139 млн. грн. Крім цього, сплачено єдиного соціального внеску в сумі 79,3 млн. грн.   Разом сплачено податків, зборів та обов’язкових платежів  - 410 млн. грн.»        

Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31