Наступна новина > < Попередня новина


Відбулось засідання Громадської ради при Держлісагентстві

  • 27.11.2017 13:52
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
За участі 37 представників громадських організацій та керівництва Держлісагентства відбулось обговорення нагальних для лісового господарства України питань – напрямки розвитку лісового господарства, запропоновані Мінагрополітики  у Стратегії розвитку галузі, схваленої на засідання Кабінету Міністрів України 15 листопада 2017 року та наслідки для лісового господарства України Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
Після бурхливого обговорення члени Громадської ради при Держлісагентстві підтримали резолюцію Всеукраїнських зборів профспілки лісового господарства, які проведені 23 листопада 2017 року, щодо необхідності:
·відміни рішення Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року «Щодо схвалення Стратегії  реформування лісового господарства на період до 2022 року» та ідеї створення єдиного лісогосподарського підприємства (компанії), що може привести до ліквідації діючих лісогосподарських підприємств галузі.
·звернення до Кабінету Міністрів України з проханням терміново переглянути Закон України «Про оцінку впливу на довкілля», який фактично зупиняє всю промислову діяльність в Україні.
При розгляді питання використання деревини заступник Голови Держлісагентства зазначив, що лісогосподарські підприємства повинні відмовитись від потужностей по переробці деревини, але це відбудеться не сьогодні, а після стабілізації економічного стану лісової галузі та відновлення фінансування лісогосподарських підприємств Сходу та Півдня країни. Було зазначено, що необхідно термінове узгодження та затвердження правил торгівлі деревиною. Цей тезис було підтримано Громадською радою і одночасно зі Всеукраїнськими зборами профспілки лісового господарства буде направлене звернення до Міністерства аграрної політики та продовольства України з вимогою терміново внести на розгляд Кабінету Міністрів України проект нормативно-правового акту «Про порядок реалізації деревини» підтриманого Громадською радою Державного агентства лісових ресурсів України від 11 березня 2017 року.
Крім того Громадською радою при Держлісагентстві були розглянуті рекомендації щодо удосконалення проведення конкурсів на заміщення вакантних посад державної служби та керівників державних лісогосподарських підприємств.
 
                                               Прес-служба Держлісагентства

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 25 26 27 28
29 30