Наступна новина > < Попередня новина


У Держлісагентстві відбулася нарада з асоціаціями деревообробних підприємств

  • 23.05.2019 08:16
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
У Державному агентстві лісових ресурсів України відбулася чергова нарада з представниками асоціації деревообробних, меблевих підприємств та організацій «Меблідеревпром».
Під час зустрічі сторони продовжили обговорення та пошук рішень щодо питання стагнації на ринку деревини.
Як повідомлялося раніше, на ринку деревини склалася патова ситуація, коли лісова та деревообробна галузі зазнають значних втрат через відсутність збалансованого законодавства.
Сторони зазначили, що для врегулювання ситуації необхідно об’єднати зусилля та вжити комплекс заходів. Зокрема, обговорювалася необхідність зняття податкового навантаження на лісогосподарські підприємства.
«Ціна на деревину формується, виходячи з багатьох чинників. Це і видатки на заготівлю деревини, рентна плата, яка з цього року зросла на 50%. Окрім того, лісгоспи мають сплачувати всі необхідні податки до бюджетів різних рівнів. Ще й додався новий податок на лісові землі. Також потрібно проводити базове лісовпорядкування. Враховувати потрібно і виплату заробітної плати працівникам. Всі ці чинники впливають на формування ціни на деревину. А державні підприємства не можуть працювати збитково. І я розумію, що виникають потім проблеми і в деревообробних підприємств, адже це взаємопов’язані галузі. Тому потрібно спільно працювати, щоб нас почули і виправили ситуацію», - зазначив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.
Окрім того, сторони обговорили питання постачання деревини на деревообробні підприємства від різних продавців.
Сторони дійшли згоди щодо необхідності збільшення кількості лісогосподарських підприємств, які підтвердили відповідність ведення лісового господарства принципам та критеріям Лісової опікунської ради (FSC-сертифікація). Адже сертифікати FSC підтверджують легальність та законність всього ланцюга – від заготівлі деревини до її реалізації. FSC-сертифікат є своєрідним знаком якості, та необхідний як продавцям сировини, так і  виробникам продукції з неї.
За результатами наради сторони домовилися продовжити діалог та напрацьовувати шляхи вирішення проблемних питань.
Прес-служба Держлісагентства

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30