Наступна новина > < Попередня новина


Тиха мелодія його душі

  • 21.03.2017 02:00
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

  Михайло Купневич – особистість цікава і багатогранна. Народився і виріс у Малинському районі, там закінчив лісотехнічний технікум, а в березні далекого 1977 року приїхав на роботу в ДП «Словечанський лісгосп» , де і трудиться на різних посадах уже 40 років.

               Здібності до фотографування закріплював мало не щодня. Адже, куди б не їхав, фотоапарат з ним завжди, він ніколи не розлучається з ним.

                Має фотографії, які створював сам, деякі теми йому підказували діти, внуки. Останніх у нього аж шестеро (на знімку внизу вони всі із своїм дідусем).

                Більшість робіт присвятив природній тематиці, бо на це, як зізнався, його надихає саме життя і робота. Тож центральне місце на виставці, звичайно, і зайняли краєвиди рідного Полісся, представники його флори і фауни. Адже автору, як працівнику лісгоспу, це найближче.

                В зображених на знімках неповторні пейзажи Овруцько – Словечанського кряжу і мальовничі села, різнобарвна Україна – така, якою її бачить митець. Дивишся на них і окремі фотографії складають одне композиційне ціле, провідна ідея якого – наша природа. Фотознімки справляють сильне емоційне враження.

                Але є серед його робіт і фотопортрети: ветерани лісгоспу, депутати обласної ради і Верховної ради України, колеги по роботі і просто земляки.

                Отож. відкриваючи фотовиставку Михайла Купневича, завідуюча Артвітальнею Валентина Коновальчук наголосила, що всім, хто завітає сюди, автор надасть можливість насолодитися мальовничістю пейзажів нашого краю, красою квітів, що ніби наближають нас до літа.
                На відкритті виставки були присутні також представники районної влади і трудових колективів держлісгоспів району, працівники культури та освіти, представники громадськості Овруччини,   друзі   фотомитця.

                Виступаючи перед присутніми окремі із них наголошували, що ця фотовиставка має стати своєрідною визитівкою зеленого туризму в нашім краї, а доробок фотомайстра має побачити вся Житомирщина.

                Під час відкриття фотовиставки гості також читали вірші про рідний край і Словечно, а Віра Кулик порадувала всіх чарівною народною піснею.

                До 28 квітня поцінувачі фото зможуть своїми очима насолодитися оригінальними роботами одного з відомих на Овруччині фотомайстрів. Варто сказати, що свої фото він уже виставляв у Словечному на День села, де всі мали змогу оцінити його майстерність.  

                Іван ДУБНИЦЬКИЙ


Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 24 25 26 27 28
29 30