Наступна новина > < Попередня новина


Ситуація з крадіжками лісу на Житомирщині тільки ускладнюється

  • 22.02.2017 02:00
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 «Житомирський військовий лісгосп» близько 800 години ранку в лісовому кварталі Корбутівського військового лісництва  виявили факт самовільної рубки 5-ти дерев дуба звичайного, про що відразу  телефоном  було повідомлено  чергову частину Олевського та Лугинського відділу поліції.

За «гарячими» слідами лісівники виявили незаконно зрізану деревину  в кількості 10 колод загальним об’ємом 6,315 м3 на полі поблизу села Вербівка Лугинського району.

Лісопродукцію вилучено та  перевезено на зберігання в с. Нові Білокоровичі. Від місця знахідки  сліди автомобіля  привели до однієї з хат села Вербівка, де на подвір’ї стояв ЗІЛ-131 без номерних знаків. Як завжди, на територію двору  працівників лісової охорони господарі не впустили.

Матеріали справи направленні до Олевського відділу поліції. Сума збитку становить 81534,87 грн.

Знову ж таки 21 лютого в другій половині дня помічник лісничого Красноставського лісництва державного підприємства «ЛДЛАП Лугинський держлісгосп АПК»  в ході виконання своїх посадових обов’язків залишив автомобіль на автодорозі, а сам пішов на ділянку, де велися роботи працівниками лісництва. Коли ж чоловік повернувся, то побачив, що його автомобіль пошкоджений: розбите лобове та заднє скло.

Лісівник звернувся у місцевий відділок поліції із заявою щодо встановлення  винних та притягнення їх до відповідальності. До того ж  він має всі підстави повязувати цей напад з нещодавнім фактом затримання лісопорушників.

Фактично щоденно державна лісова охорона виявляє  незаконні рубки у держлісфонді або затримує «чорних» лісорубів. Останнім часом почастішали випадки погроз лісівникам з боку лісопорушників, скоєння нападів на них  та пошкодження їх транспортних засобів. В переважній більшості випадків правоохоронним органам відомі особи зловмисників, відомо, на якому транспортному засобі вони вивозять деревину з лісу, і куди її відвозять. Однак ситуація жодним чином не покращується. «Чому?» - питання, на яке лісівники чекають відповіді.

Лісівники звертаються до всіх небайдужих, громадських організацій, громадських активістів з проханням у сприянні виявлення та попередження незаконних рубок лісу. На сьогодні в кожному лісогосподарському підприємстві створено рейдові бригади, які цілодобово ведуть патрулювання. Проте, як бачимо, самотужки впоратися з цією проблемою не мають змоги.

Нагадаємо, що впродовж минулого року 103 справи лісівники передали до правоохоронних органів, за ними відкрито 90 кримінальних проваджень. Проте  до судів передано всього 5 справ, і лише у двох  -  винесено рішення.

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ


Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30