Наступна новина > < Попередня новина


Ще один рекорд від лісівників Житомирщини: сьогодні садити ліс вийшли майже 14 тисяч осіб

  • 30.10.2021 17:00
  • Загальні новини
  • Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
Сьогодні  на Житомирщині в 125 лісництвах усіх лісових господарствах разом з лісівниками садили ліс представники органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, засобів масової інформації,  студентська та учнівська молодь.
В Поташнянському лісництві Радомишльського держлісгоспу у садінні лісу взяли участь міністр захисту довкілля та природних ресурсів україни Роман Абрамовський, голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, народні депутати України Олександр Матусевич, та Тетяна Грищенко, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.
«Запрошую кожного долучитись до садіння та створювати разом ліси у рамках програми Президента «Зелена країна», -  звернусвя до присутніх  голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець. -  Програма передбачає висадження 1 мільярду дерев за три роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. Сьогоднішня толока проходить у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet.»

«Сьогоднішній захід є особливо актуальним для Житомирщини, - наголосив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. -  Півтора року тому нашу область спіткало «чорне лихо» – масштабні лісові пожежі. Час, що минув, ми не витрачали дарма. Кардинально було змінено підхід до запобігання лісовим пожежам. Держава та лісові господарства області інвестували в це понад 100 млн грн. І, що найважливіше, ми впевнено рухаємось у напрямку відновлення втрачених лісів.»

«Хочу запевнити усіх, що лісівники Житомирщини з честю виконують свій професійний обовязок і тим самим забезпечують виконання програми Президента, - резюмує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. -  лише сьогодні  в лісогосподарських підприємствах висаджено 1,5 мільйона дерев, а впродовж всієї осені – вже 9,5 мільйонів.
Сьогодні пліч-о-пліч з лісівниками дерева садять представники різних професій та різного віку – загалом майже 14 тисяч осіб. І нам надзвичайно приємно, що  спільна колективна праця згуртувала нас усіх навколо однієї мети зробити наш край зеленішим, багатшим на лісові насадження.»


Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30