Наступна новина > < Попередня новина


Попільнянські лісівники запрошують до «Кордону»

  • 22.07.2021 09:19
  • Загальні новини
  • Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
Вже другий за останні кілька місяців рекреаційний пункт відкрили в Попільнянському держлісгоспі.

Це і своєрідний «подарунок» місцевим мешканцям та подорожуючим, адже збудований він вздовж траси Попільня-Київ, і дієвий інструмент охорони лісу лісу від засмічення та пожеж, що нинішнього спекотного літа для лісової охорони вкрай непросто.

Відтак лісівники щиро сподіваються, що всі, хто завітає до цього місця відпочинку, не лише приємно проводитимуть своє дозвілля та насолоджуватимуться затишком і спокоєм, що дарує природа, а й дотримуватимуться правил поведінки в лісі та правил пожежної безпеки.

Отож місце відпочинку "Кордон", облаштоване в Корнинському лісництві Попільнянського лісгоспу вже приймає перших відвідувачів. Тут і  затишні альтанки, і  мангали, на яких можна приготувати  їжу.  Для розваг  малечі є дві гойдалки.  Прикрашують зону відпочинку самшити, туї, квіти. Для тих, хто не памятає, як поводитися в лісі – лісівники встановили спеціальні стенди із цікавою та корисною інформацією.  

Невипадковою є і назва рекреаційного пункту -  "Кордон". Як розповідає лісничий Корнинського лісництва Олександр Марчук, ще зовсім недавно лісники із своїми сім'ями  проживали, як правило, у лісі, у своєму обході -  такі будинки називалися кордонами. Один із них стояв саме в цьому місці.
 
Однойменний рекреаційний пункт нагадуватиме всім про історію лісівничого життя, про непросту працю лісівників.

Зауважимо, що в лісах Житомирщини лісівники області облаштували майже сотню пунктів відпочинку.  Перебування там відпочивальників, як і користування лісовими меблями, є безкоштовним. Варто памятати, що держлісгоспи витрачають немало коштів, а їх  працівники  докладають усіх зусиль, аби такі рекреаційні зони були затишними, комфортними та зручними. Відтак сподіваються, що відвідувачі залишатимуть місця відпочинку цілими, неушкодженими та чистими, щоб туди хотілося повернутися ще раз.


Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30