Наступна новина > < Попередня новина


Питання протидії пожежам - на щоденному контролі

  • 02.06.2022 15:31
  • Загальні новини
  • Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
В державних лісогосподарських підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на належному рівні ведеться робота в питаннях протидії пожежам у природних екосистемах.
Такого висновку дійшла міжвідомча робоча група, у складі якої спеціалісти Держа́вної слу́жби Украї́ни з надзвича́йних ситуа́цій,  Державного агентства лісових ресурсів України, Головного управління ДСНС України у Житомирській області, Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, Житомирського обласного комунального підприємства «Житомироблагроліс» минулого тижня вивчали стан організації заходів з протидії пожежам у природних екосистемах на території Житомирської області та надавали методичну і практичну допомогу із зазначених питань.
Робоча група відпрацювала ряд об’єктів лісогосподарських підприємств, що координуються Житомирським ОУЛМГ.
Для забезпечення моніторингу оперативної обстановки в лісових масивах області та своєчасного виявлення пожеж у структурних підрозділах держлісгоспів функціонують диспетчерські пункти, задіяно сучасні системи відеоспостереження, використовуються спеціалізовані сайти, де наводиться інформація моніторингу пожеж в екосистемах за допомогою супутників Землі, здійснюється маршрутне патрулювання, застосовуються безпілотні літальні апарати.
Зокрема, функціонує триступеневий моніторинг-контроль із використанням телевізійних систем спостереження. Для цього на спостережних вежах і на окремих щоглах встановлено 71 телевізійну камеру відеоспостереження з великою роздільною здатністю. На маршрутних патрулюваннях задіяно 211 сучасних мотоциклів, для оцінки обстановки у лісгоспах утримується в готовності 18 квадрокоптерів.
Усі  лісові пожежні станції та пункти зосередження пожежного інвентарю Житомирського ОУЛМГ, з якими ознайомилася міжвідомча робоча група, укомплектовані особовим складом, пожежними автомобілями, технікою пристосованою для пожежогасіння, засобами радіозв’язку, інвентарем, спорядженням, а також утримується недоторканий запас пально-мастильних матеріалів. Техніка, інженерне обладнання і засоби малої механізації пройшли технічне обслуговування та утримуються у справному стані.
Всього на оснащенні 27 ЛПС Житомирського ОУЛМГ перебуває 88 пожежних автомобілів, 88  лісових пожежних модулів, 111 причіпних ємностей для підвозу води, 187 тракторів з грунтообробним обладнанням, 312 мотопомп, 1,8 тис. ранцевих вогнегасників, 417 комплектів вогнетривкого одягу.
Для забезпечення гасіння пожеж в лісових масивах облаштовано та утримується 965 водойм.
Згідно з отриманою інформацією, у поточному році в лісових масивах державних лісогосподарських підприємств створено 1,3 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за 3,9 тис. км мінсмуг, перекрито  2,6 тис. позапланових доріг.
Міжвідомча робоча група надала пропозиції  Житомирському ОУЛМГ, ЖОКАП «Житомироблагроліс» та ГУ ДСНС у Житомирській області у взаємодії з Військово-цивільною адміністрацією Житомирської області продовжити роботу щодо визначення меж забруднених вибухонебезпечними предметами та замінованих ділянок лісових масивів; розробити план проведення розмінування лісових масивів забруднених  вибухонебезпечними предметами внаслідок ведення бойових дій та обстрілів території Житомирської області; опрацювати порядок забезпечення роботи важкої інженерної техніки (БАТ, ІМР) ДСНС у разі її залучення для гасіння лісових пожеж на території області  та продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо запобігання пожеж в природних екосистемах та порядку дій у разі виникнення.



Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31