Наступна новина > < Попередня новина


Охорона лісів від пожеж: попередити легше, ніж гасити

  • 11.05.2021 13:20
  • Загальні новини
  • Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
21 мобільна група, у складі яких понад 2 сотні працівників державної лісової охорони впродовж усіх вихідних  провели 237 рейдів з охорони  лісових масивів державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. 
Маршрути рейдовики спланували таким чином, щоб обїхати усі місця, котрі найчастіше населення обирає для відпочинку, та ті, котрі є потенційно вразливими до різних лісопорушень.
В ході рейду з відвідувачами лісів повсюдно проводилися профілактичні бесіди з роз’ясненням про правила поведінки в лісі, про  дотримання норм  пожежної безпеки, а особливо у пожежонебезпечний період.
Лісівники інформували громадян про шкоду, яку завдають лісу  пожежі та застерігали щодо адміністративної відповідальності, яка виникає при порушенні правил пожежної безпеки.
Держлісохороною Словечанського лісгоспу 10 травня ліквідовано  загорання сміттєзвалища поблизу с.Бігунь Словечанської ОТГ, там довелося задіяти пожавто та 3 працівників з ранцевими оприскувачами. 
Ліквідовувала  загорання сміттєзвалища біля с.Тартак і лісова охорона Баранівського держлісгоспу.
В обох випадках у лісові масиви пожежі не допущено.
 Рейдовою бригадою Бердичівського лісгоспу до адмінвідповідальності притягнуто особу за порушення правил полювання, Коростишівського лісгоспу  - за порушення правил пожежної безпеки в лісах та за засмічення лісів, Народицького спецлісгоспу -  за засмічення лісів. 
 Всього з початку року лісова охорона склала 127 протоколів про адміністративні праворушення, левова частка з них – за засмічення лісів.
«Такі рейди проводитимуться й надалі, - запевняє начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. -  Бо ж відомо, що превентивні заходи є ефективною складовою  охорони лісів, якщо вони проводяться регулярно та професійно.»

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30