Наступна новина > < Попередня новина


На Житомирщині змагалися юні лісівники

  • 19.09.2016 03:00
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

-             До змагань діти готуються впродовж усього року, -  каже головний лісничий державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство»  Віктор Мірошниченко, який опікується шкільним лісництвом «Паросток» - неодноразовим переможцем конкурсів, як обласного, так і загальноукраїнського рівня. -  Теоретичні заняття в класах чергуються з практичними: учні заготовляють лісове насіння, доглядають за посівами у розсадниках та теплицях, створюють лісові культури, розвішують шпаківні тощо. А ще беруть участь у різноманітних конкурсах, акціях, фестивалях. Така співпраця корисна не лише школярам, а й нам, лісівникам з досвідом, - вони заряджають нас своєю енергійністю, молодечим запалом та бажанням освоювати нове.

-             Все, чому ми навчаємося у шкільному лісництві, обов’язково стане нам в нагоді у дорослому житті, - долучається до розмови член «Паростка» Вікторія Парфенюк , яка в одному з найважчих  етапів «Грунтознавство» набрала максимальну  із можливих кількість очобалів. – Навіщо мені знати все про грунти? Я ж у майбутньому обов’язково матиму будинок – тож до озеленення подвіря підійду професійно: знатиму, які рослини,  де можна висаджувати.

Впродовж дня на стадіоні коледжу  тривають конкурсні змагання. Юні лісівники за слідами розпізнають звірів, за плодами та насінням – рослини, виявляють свої знання та вміння з лісової таксації, а таланти – в художній самодіяльності.

А от Олексій Шелест, член Ємільчинського шкільного лісництва,  на свого діда – мисливствознавця Ємільчинського лісгоспу Григорія Яценка, рівняється фактично у всьому. Він не лише взявся вивчати лісову справу, а й у змаганнях зі стрільби показав один із найкращих результатів. Дідусь же в спартакіаді лісівників у цьому виді спорту теж став переможцем.

    Кінець змагального дня увінчався оголошенням переможців, вітаннями, побажаннями… ІІІ місце завоювали учні шкільного лісництва Коростенського  лісгоспу, другий результат показали юні лісівники Малинського лісового господарства. Естафету першості в цьому році повернули вихованці Ємільчинського шкільного лісництва.  Вони й захищатимуть честь області в загальноукраїнському конкурсі.

Прес-служба ЖОУЛМГ


Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 26 27 28
29 30