Наступна новина > < Попередня новина


На Житомирщині з’явився новий голова Товариства лісівників

  • 23.05.2018 15:46
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Товариство лісівників Житомирщини отримало нове ім’я. Головою громадської організації в області став Василь Зарічний, котрий на разі очолює Житомирський військовий лісгосп.
У вступному слові начальник Житомирського обласного управління лісомисливського господарства Андрій Курінський наголосив, що перед Товариством лісівників Житомирщини стоять важливі і, водночас, складні завдання. Передусім, галузь лісового господарства – це люди, які щодня зберігають, захищають, відновлюють ліс, здійснюють збалансоване ведення лісового господарства. За часту, роботу лісівника мало видно «неозброєним» оком, у суспільстві постійно підігріваються настрої, однак, ми маємо бути впевнені, що люди нас почують, почують біль з котрим зіштовхнулися лісівники – гибель та усихання лісів. Ми повинні створити такий майданчик, на якому громадські організації, активісти, фахівці - лісівники, вчені, педагоги, учнівська молодь, представники малого і середнього бізнесу обговорюватимуть назрілі проблемні питання діяльності лісової галузі, лісового сектору економіки  та напрацьовуватимуть пропозицій щодо шляхів її вирішення.
 Щороку саме під егідою Товариства проводиться акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Як вже зазначалося, за останні 10 років на Житомирщині відтворено майже 100 тисяч гектарів лісу. 
Делегати конференції в цілому оцінили роботу Товариства як «задовільну».
Товариство лісівників України було засноване ще у 1990-х роках, у цей період розпочали свою роботу і обласні товариства.
Першим очолив всеукраїнську громадську організацію Павло Вакулюк, людина, котру називали патріархом лісовідновлення та корифеєм лісу. У заслугах цієї великої без перебільшень людини не лише наукові роботи з лісовідновлення, а й величезна робота по реабілітації лісівників, закатованих у концтаборах.
Павло Вакулюк жив за принципом: “Учись, наче жити тобі вічно, працюй, наче завтра помреш і не встигнеш завершити розпочате”. 
Сьогодні всеукраїнське об’єднання лісівників очолює  відмінник лісового господарства України, професор, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Юрій Марчук. 
 

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 27 28
29 30