Наступна новина > < Попередня новина


На Житомирщині журналістам показали, де ростуть ялини

  • 27.12.2017 09:03
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Відвідати спеціалізовані пункти продажу ялинок державних лісогосподарських підприємств Житомирщини та придбати там  новорічну ялинку запрошує мешканців та гостей області перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн.
 Адже саме там продаються деревця, вирубані легально, більше того, вирощені спеціально  для новорічних свят, а отже їх зрубування не нанесе шкоди лісовому господарству, позаяк є запланованим. Окрім того, від їх реалізації сплачено податок до державної казни.
Не варто забувати, що новорічна ялинка – сакральний символ, яка має створити святковий  настрій в оселі,  захистити її від усього злого. Чи може це зробити крадена річ?
А щоб запевнити всіх, що не варто хвилюватися про те, чи не зникнуть ялинки через кілька років, якщо мешканці нашої області святкуватимуть новорічні свята із живою зеленою красунею, лісівники запросили представників засобів масової інформації до лісу.
Лісничий Поташнянського лісництва Радомишльського лісгоспу Юрій Целованський запросив гостей на спеціальну плантацію новорічних ялин, де підростають майбутні новорічні красуні. «Таких ділянок, де ми вирощуємо хвойні деревця суто для реалізації, в нашому лісгоспі близько 30 гектарів,» – запевняє головний лісничий лісгоспу Святослав Самоплавський.
 «Загалом же в області щороку створюється в межах 120 гектарів новорічних ялин, - додає Роман Ільїн, - тож можемо запевнити, що ялини не зникнуть, вони ростуть і будуть рости в наших лісах».   В цьому журналісти переконуються на власні очі, відвідавши плантації новорічних ялин та базовий розсадник Поташнянського лісництва, де  у величезних сучасних телицях – мільйони сінців сосни і ялини , які чекають весни, щоб «переселитися» до лісу. А таких лісництв на Житомирщині 130.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31