Наступна новина > < Попередня новина


На Житомирщині військовики вивозять з лісу деревину за усною вказівкою військової прокуратури?

  • 13.11.2019 14:55
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
12 листопада 2019 року близько 10:00 годині на території Чуднівського лісництва державного підприємства «Зарічанське лісове господарство» працівники державної лісової охорони виявили вантажний автотранспорт військової частини А - 2365, а саме - автомобіль КАМАЗ, модель 4320 та кран на базі автомобіля УРАЛ, а також п’ятьох осіб, які представилися військовослужбовцями зазначеної військової частини, котрі  завантажували лісопродукцію на вказаний автотранспорт. 
Працівники державної лісової охорони попросили надати документи, які дають право військовослужбовцям на вивіз зазначеної лісопродукції. Останні пояснили, що такі документи у них відсутні, і вони виконують усну вказівку командира військової частини А – 2365, який доручив здійснити переміщення ділової лісопродукції породи дуб на територію вказаної військової частини. 
На вимогу працівників державної лісової охорони зупинити завантаження лісопродукції на автотранспорт, військовослужбовці почали чинити опір.  Працівники державної лісової охорони були вимушені викликати наряд працівників поліції за фактом вчинення крадіжки лісопродукції та чинення опору державній лісовій охороні.
Після прибуття поліції командир військової частини А - 2365 пояснив, що він надав розпорядження військовослужбовцям здійснити переміщення лісопродукції на територію військової частини, виконуючи усну вказівку керівництва Військової прокуратури Житомирського гарнізону. 
Також він повідомив, що причина переміщення лісопродукції - відкрите кримінальне провадження за ст. 246 КК України,  не повідомивши проти кого і за яким фактом.
Як відомо, законодавством встановлено єдині правила вилучення, обліку, зберігання  майна  на стадії дізнання та досудового слідства. Вони мають здійснюватись у вигляді встановленої законом процедури уповноваженим представником правоохоронного органу на підставі відповідного процесуального рішення, з оформленням процесуальних документів, чого у цьому випадку здійснено не було.
Натомість,  командир військової частини не маючи законних повноважень та підстав, здійснює самовільне вивезення із лісових ділянок заготовлену лісопродукцію, виправдовуючи свої дії виконанням усних вказівок керівництва Військової прокуратури Житомирського гарнізону. 
Працівниками поліції подія зафіксована,  проведено її опис, на разі ведуться слідчі дії.
Виходить, що у час, коли в країні триває війна, ті, хто мають мобілізувати усі сили на виконання своїх безпосередніх обовязків,  вивозять ліс з території  іншого підприємства, не маючи на це жодних документів, а лише усну вказівку командира? У когось може виникнути запитання: може, це вони заготовляють деревину, щоб відправити її у зону ООС для будівництва, скажімо, бліндажів? 
Однак,  від початку військового конфлікту на сході нашої держави і до сьогодні деревину для різних потреб армії надають державні лісогосподарські підприємства. Лише за один  2015 рік лісгоспи Житомирщини передали військовикам понад 3200 кубічних метрів деревини.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
  

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30