Наступна новина > < Попередня новина


Механік-митець працює в Словечаському лісгоспі

  • 25.05.2018 13:54
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Бачити тисячі барв та їх відтінків у, здавалося б, сірій буденності – то неабиякий талант. 
Михайло Купневич,  головний механік  державного підприємства «Словечанське лісове господарство»,  що на Житомирщині, уміє не лише помітити незвичайну красу в тому, що нас оточує,  а й зачарувати цим інших.
Бо відтоді, як у нього зявився перший фотоапарат, - він завжди з ним. Нині в доробку пана Михайла - тисячі фото, на яких – рідні краєвиди у всі пори року.
По закінченню Малинського лісотехнічного коледжу Михайло Купневич 40 років безперервно працює в Словечанському держлісгоспі.  Нині він поряд з виконанням обов’язків головного механіка підприємства завжди знаходить час на заняття для душі.
«Робота така, що доводиться багато їздити територією району та області, - ділиться Михайло Станіславович, - в дорозі обов’язково щось стрінеться: то чапля зажурена  біля болота, то лебеді здіймаються в небо, а то сонце сідає за обрій… Пройти повз таке і не зробити кілька знімків – ніяк не можу. Тому постійно фотоапарат зі мною в автомобілі.»
Днями в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича відкрилася персональна фотовиставка Михайла Купневича, в якій представлені кращі роботи фотомитця.
В ході відкриття виставки заступник начальника управління культури та туризму Житомирської ОДА Світлана Ярмолицька вручила Михайлу Станіславовичу Грамоту  облдержадміністрації та подякувала за творчий дарунок, який той зробив житомирянам. 
«В цій експозиції кожен може знайти щось рідне і близьке, і водночас відкрити заново для себе наш рідний край, його найпотаємніші куточки,» - зауважила Світлана Володимирівна.
В роботах  митця дивовижним чином поєднується просте і незвідане, загальновідоме і найпотаємніше, у звичних всім речах проглядається щось незбагненне… Вони  настільки близькі до життя і водночас загадкові, що зображене на них не обмежується рамками, а ніби безкінечне і у просторі, і у часі…
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30