Наступна новина > < Попередня новина


Лісова охорона Житомирщини працює в посиленому режимі, - Віктор Сахнюк

  • 16.06.2020 16:23
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк взяв участь у позачерговому засіданні Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.
З-поміж інших, в ході засідання розглядалося і  питання запобігання пожежам у природних екосистемах.
Як наголосив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, за 20 останніх років  Україна не мала таких складних в протипожежному плані погодних умов, як нині.  Житомирщина  - серед тих областей, котрі перебувають у зоні найбільшого ризику виникнення пожеж в екосистемах.
І саме тому питання протидії пожежам потребує особливо пильної уваги та чіткої взаємодії усіх служб, котрі можуть бути задіяні у забезпеченні пожежної безпеки.
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла ряд рішень щодо вжиття невідкладних заходів, покликаних попередити виникнення пожеж. Зокрема, має бути опрацьоване питання залучення військової техніки до гасіння лісових пожеж. Назріло питання посилення контролю та притягнення до адекватної відповідальності винних у спалюванні сухої рослинності на полях, присадибних ділянках, в заплавах річок тощо.
 «Ми усвідомлюємо усю серйозність ситуації, відтак лісова охорона держлісгоспів області працює в надзвичайному режимі, ведеться посилений моніторинг пожежної ситуації в лісах, аби оперативно реагувати на усі випадки загорянь на початковому етапі їх виникнення, -  наголошує Віктор Сахнюк. – На разі лісівники здійснюють ряд додаткових заходів: перевіряють наповнення водою протипожежних водойм, облаштувують їх пірсами для забору води, розширюють мережу додаткових лісових доріг, які забезпечать своєчасну та безперешкодну доставку протипожежних сил та засобів до місця пожежогасіння.
Крім того в найближчі дні ми проведемо додаткові навчання з відпрацювання чіткої взаємодії з органами ДСНС для ефективної роботи при гасінні лісових пожеж.
Силами лісової охорони спільно з працівниками Національної поліції постійно проводяться рейди щодо виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах та притягнення їх до встановленої законом відповідальності, а також роз'яснювальна робота серед населення».

Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31