Наступна новина > < Попередня новина


Лісівники Житомирщини визволяють із снігового полону населені пункти

  • 10.02.2021 15:50
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Від початку тижня Житомирщину засипає снігом. Впоратися із такою кількістю опадів місцевим громадам виявилося непросто. Відрізаними від світу виявилися цілі села, особливо віддалені.
На допомогу прийшли державні лісогосподарські підприємства області. Вся техніка, котра може бути задіяна на прибиранні снігу, виїхала на дороги. Відтак лісівники розчищають не лише лісові дороги, а й ті, що ведеть до населених пунктів, аби їх мешканці змогли дістатися до шкіл, садочків, лікарень тощо.
Кожне із 7 лісництв Баранівського держлісгоспу допомагає розчищати шляхи в населених пунктах, котрі розміщені в зоні їх діяльності. Крім того, долучилися лісівники і до подолання наслідків стихії ів самій Баранівці та селах навколо неї. 
Автогрейдер, трактор та навантажувач, обладнаний лопатою, Ємільчинського держлісгоспу від понеділка працюють на автошляхах району. В першу чергу проводиться очищення магістральних лісових доріг, що сполучають лісництва, проміжні склади, території нижніх складів та автотранспортного цеху.
Крім того, очищення снігового покриву проводиться і на дорогах між населеними пунктами.
Третій день 3 одиниці техніки державного підприємства Городницьке лісове господарство працюють над прибиранням снігу на автошляхах Новоград-Волинського району. Тільки за вчорашню добу грейдер розчистив понад 180 км  доріг між населеними пунктами  Городницької та Чижівської ОТГ.
Техніка Новоград-Волинського держлісгоспу працює над прибиранням снігу безпосередньо в районному центрі. Крім того, силами лісгоспу розчищено ще  майже 100 км шляхів на території району.
Лісівники Овруцького лісгоспу та Овруцького спецлісгоспу долають наслідки негоди в своєму регіоні. 6 одиниць техніки Житомирського лісгоспу розчистили майже 50 км автошляхів поблизу обласного центру.
Загалом на прибиранні снігу працюють півсотні одиниць техніки держлісгоспів області. За кілька днів вони розчистили понад 1000 кілометрів доріг.
 

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30