Наступна новина > < Попередня новина


Лісівник - це господар, який вирощує дерево від маленького сіянця до стиглого деревостану, - Голова Держлісагентства

  • 06.08.2020 10:51
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Після відвідин Верховинщини Голова Держлісагентства Василь Кузьович зустрівся з Головою Івано-Франківської ОДА Віталієм Федорівим.
«Лісове господарство надзвичайно важлива галузь для Прикарпаття, - зазначив керівник Франківщини. - Завжди лісогосподарські підприємства нашої області мали високі показники діяльності. Розраховуємо на плідну співпрацю з Держлісагентством і спільне виконання завдань, поставлених Президентом та Урядом».
Василь Кузьович зауважив, що метою усіх робочих поїздок є відвідування проблемних регіонів.
«Прикарпаття, на жаль, цьогоріч постраждало від зливових дощів, тому хотів на власні очі пересвідчитися, як лісівники ліквідовують наслідки негоди. Відвідав Верховинщину, де побачив, що відбувається після стихії. Біда минула, але люди повинні жити далі. Тому з допомогою поліції, надзвичайників, лісівників вдалося швидко надати першочергову допомогу населенню з ліквідації наслідків повені. Зараз тривають роботи з відбудови лісової інфраструктури. Проте хочу зазначити, що мости і дороги, які відновлюють лісівники у горах, важливі не тільки для лісового господарства, а й для людей, які там проживають. Суспільство має зрозуміти, що лісівник не є ворогом. Лісівник – це господар, який вирощує дерево від маленького сіянця до стиглого деревостану», - підкреслив Голова Держлісагентства.
ін зазначив, що, на жаль, Прикарпаття належить до паводконебезпечного регіону, де паводки повторюються з певною періодичністю. Тому лісівники повинні переглянути принципи господарювання в лісах. Ці принципи відомі давно. Це вибіркова система заготівлі деревини. Але для такої форми господарювання лісовим господарствам потрібні технології. Використовуючи повітряні установки, лісівники при заготівлі мінімально наноситимуть шкоду лісу. Таким чином, не зменшуючи екологічної, соціальної, економічної функції лісу.
 

Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31