Наступна новина > < Попередня новина


Голова Держлісагентства Василь Кузьович обговорив з лісівникам Львівщини питання розвитку лісової галузі

  • 04.08.2020 09:17
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Під час робочої поїздки Голови Державного агентства лісових ресурсів України Василя Кузьовича у конференц-залі Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру  відбулась нарада з керівниками державних лісогосподарських підприємств Львівщини.
Звертаючись до колективу лісівників Львівщини, Голова Держлісагентства акцентував увагу на важливості подальшого забезпечення ефективної роботи лісогосподарських підприємств області у цей непростий для держави час та належне виконання покладених на них державою функцій.
«Всіма можливими інформаційним засобами необхідно доносити до громадськості важливість і роль лісу для забезпечення потреб суспільства, розповідати про нелегку щоденну працю лісівників на місцях, а також співпрацювати з громадськістю та ЗМІ у питаннях виконання основних завдань, які стоять перед лісовою галуззю сьогодні», - підкреслив Василь Кузьович.
Він також наголосив, що ліси Карпатського регіону мають важливе кліматичне, водоохоронне, санітарно-оздоровче, соціальне значення і посідають одне з чільних місць в економіці України. Тому їх захист, охорона, раціональне використання і відновлення мають бути головними  пріоритетами у роботі лісівників.
У свою чергу, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека розповів про діяльність лісогосподарських підприємств та окреслив пріоритетні напрямки роботи лісівників Львівщини.
 
Збереження та відтворення лісових ресурсів області є головними завданнями для лісівників Львівщини. Так, загальні обсяги відтворення лісів за 6 місяців 2020 року склали 1536 га. Зокрема, створено 719 га лісових культур. Природне поновлення лісів забезпечене на площі 816 га, що становить 53% від всього обсягу лісовідновлення.
Враховуючи зміни клімату, лісівникам необхідно адаптовуватись до нових природних умов та впроваджувати нові сучасні технології у лісовирощуванні для створення біологічно-стійких та продуктивних  насаджень. З цією метою, та  на виконання обласної  цільової  Програми  розвитку  лісового  господарства Львівської області на 2017 – 2021 роки, за підтримки обласної ради та облдержадміністрації реалізується проект будівництва сучасного лісорозсадницького комплексу для вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою річною потужністю 3,5 млн.шт.
Також одним із важливих питань ведення лісового господарства є питання охорони і захисту лісів. З 2016 року обсяги незаконних рубок по Львівському ОУЛМГ скоротились більше ніж у 3 рази.
Вагомим є внесок лісової галузі області до бюджетів усіх рівнів. Підприємства Львівського ОУЛМГ за 6 місяців 2020 року сплатили до бюджетів усіх рівнів  124,1 млн гривень податків та зборів (обов’язкових платежів).
Анатолій Дейнека акцентував увагу на тому, що лісівники Львівщини повністю відкриті для співпраці з громадськістю. Управління першим в лісогосподарській галузі України розробило та запровадило «Механізми громадського контролю в лісовому господарстві».
У нараді взяли участь, зокрема, Голова Львівської ОДА максим Козицький та Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, народні депутати України.
 

Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31