Наступна новина > < Попередня новина


Держлісагентство за підтримки Міжнародної спілки охорони природи планують започаткувати проект щодо адаптації лісів до змін клімату

  • 25.04.2019 08:59
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Сьогодні відбулася зустріч заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря з керівником Офісу Міжнародної спілки охорони природи (IUCN) у Республіці Сербія Борисом Ергом та представником IUCN Романом Волосянчуком. 
Під час зустрічі сторони обговорили питання започаткування у рамках Міжнародної кліматичної ініціативи проекту в Україні стосовно розробки стратегічного бачення щодо адаптації лісового господарства до змін клімату. 
Керівник Офісу Міжнародної спілки охорони природи (IUCN) у Республіці Сербія Борис Ерг зазначив, що попередньо з фахівцями Держлісагентства було узгоджено напрямки, за якими працювати міжнародний проект. 
«Проблема змін клімату стосується всіх. І ми хотіли б більш детально вивчити цю проблему в Україні та спільно знайти шляхи вирішення та адаптації. Нам ще потрібно узгодити наш проект з Міністерством екології. Загалом, програма співпраці розрахована на 7 років», - сказав пан Ерг. 
У свою чергу, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар підкреслив, що Україні дуже важлива підтримка міжнародної спільноти у питаннях розроблення стратегії адаптації лісів до змін клімату.
«Україна знаходиться в різних кліматичних зонах, тому і підходи мають бути різними. Зміна клімату дуже впливає на стан лісів. Це і збільшення пожеж на півдні та сході країни, і масове всихання лісів на Поліссі. Українські фахівці та науковці намагаються боротися з цим, але нам потрібна міжнародна підтримка», - сказав Володимир Бондар.
Зазначимо, проект передбачатиме низку заходів, зокрема, розробку та впровадження інноваційної технологічно-інформаційної платформи для моніторингу лісів України та їх екосистем з метою отримання оцінки впливу на них кліматичних змін. Також буде зроблена оцінка вразливості лісових екосистем, сценарний аналіз змін. У результаті чого, фахівці розроблять стратегію адаптації до змін клімату та відповідний план дій. Паралельно з цим, готуватимуться зміни до законодавчої бази щодо адаптації лісів до зміни клімату та відновлення лісових ландшафтів.
Прес-служба Держлісагентства 
 

Календар новин
березень - 2024
п в с ч п с н
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31