Наступна новина > < Попередня новина


Будьте обережні під час полювання!

  • 25.10.2019 13:21
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що в найближчі дві суботи в переважній більшості користувачів мисливських угідь Житомирської області відкривається сезон колективних та облавних полювань на  козулю європейську, кабана дикого, оленів європейського та плямистого, зайця-русака. Зауважимо, що в мисливських угіддях УТМР добувати останнього буде дозволено лише з 9 листопада. 
Добувати  лисицю червону, вовка та єнотовидну собаку дозволяється при полюванні на інші види тварин.
Полювання дозволяється здійснювати при наявності відповідних документів на право полювання, а саме: посвідчення мисливця, контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозволу на добування мисливських тварин (ліцензії, відстрільної картки), відповідного дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання. 
Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.
Необхідно зазначити, що виявлені у мисливця чи мисливського господарства тварини (або їх частини) та знаряддя добування таких тварин, законність набуття яких не підтверджена відповідними документами, вважаються незаконно добутими. 
Особи, винні у незаконному полюванні, несуть адміністративну чи кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством України.
З початком проведення таких полювань, як правило, збільшується кількість нещасних випадків при використанні вогнепальної зброї, в тому числі зі смертельними наслідками. Чотири таких випадки сталися в Житомирській області в минулому сезоні полювання, два з них -  смертельні.
З метою запобігання виникненню нещасних випадків при проведенні полювання, організації робіт з охорони мисливських тварин та недопущення проведення незаконних полювань, Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства наголошує на неухильному виконанні вимог Положення про правила проведення полювань, поводження із зброєю.
Особливу увагу слід приділити недопущенню вживання алкоголю при проведенні полювань, так як основною причиною виникнення нещасних випадків на полюванні є надмірне вживання мисливцями алкоголю.
 
 

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30