Наступна новина > < Попередня новина


Без мене мене женили, або чому страйкують лісові профспілки

  • 28.11.2017 16:28
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Вберегти лісгоспи та ліс від приватизації, а відтак від ймовірного знищення, така основна мета профспілкових активістів, які сьогодні вийшли на мітинг у Житомирі. Нагадаємо, що 15 листопада 2017 року Кабінетом Міністрів України  була схвалена Стратегія реформування лісового господарства. Прийняття цього варіанту Стратегії Кабінетом Міністрів України відбулось без громадського обговорення, що, на думку представників профспілки працівників лісової галузі, є порушенням норм Галузевої угоди.
 
Колективи працівників державних лісогосподарських підприємств стурбовані подальшою долею розвитку лісового господарства, як в цілому галузі, так і існуванню та розвитку діючих державних лісогосподарських підприємств.
 
«Ми побоюємось, що стратегія, яку нам пропонують може потягти за собою подальше скорочення робочих місць, трудового колективу. А приватизація лісів взагалі ні до чого гарного не призведе», - каже старший майстер військового лісгоспу Василь Кондратюк.
Ми сьогодні зароблені від економічної діяльності кошти витрачаємо на відновлення та охорону лісів, тоді як структури, що не будуть апріорі державними, направлятимуть гроші виключно на Київ. Відбудеться така собі централізація, - додають лісівники. 
 
На сьогодні державні лісогосподарські підприємства  є найбільшими платниками податків та основними роботодавцями в сільській місцевості, зокрема. Що стане з оплатою праці, котра є однією з найвищих в області, - достеменно невідомо. 
На мітинг прийшло майже 200 чоловік, говорить голова профспілкового комітету Житомирського лісгоспу Руслан Драгомарецький. Ми переконані – нас почують і підтримають нашу позицію стосовно неприйняття «оновленої стратегії». Якщо потрібно, ми підемо і на Київ, адже мова йде не лише про сьогоднішній день, а й про майбутнє і області, і України. Ліси є і будуть державними, ми у це віримо, резюмує голова профкому.
Документ, прийнятий Кабміном, передбачає кардинальну зміну системи управління та створення всеукраїнської окремої структури (акціонерної компанії) з корпоративними правами.
 
Крім того організація єдиної акціонерної компанії з передачею лісів у концесію може мати незворотні наслідки: ліси назавжди будуть втрачені для майбутніх поколінь, турбуються лісівники.
 
Підсумок мітингу – прийняття резолюції стосовно позиції профспілки лісової галузі. Вона передбачає відміну рішення Кабінету Міністрів України від 15 листопада цього року та взяття за основу проекту стратегічного розвитку галузі, розроблену фахівцями. І не на камеру додають, - а не бізнесменами. 
 
Мітинги профспілок лісгоспів пройшло практично по всій області, і по всій Україні.
 
 
 

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30