Наступна новина > < Попередня новина


142 тисячі гривень щомісячно витрачає Коростенський держлісгосп на утримання лісової охорони

  • 21.12.2017 14:04
  • Загальні новини
  • Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
На кожній лісовій дорозі, на кожному вїзді до лісового масиву державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство» встановлено таблички, з яких окрім інформації про назву підприємства та лісництва, номеру кварталу, можна дізнатися ще й прізвище майстра лісу, за яким закріплений  обхід та номер його телефону.
«Це один із заходів охорони лісу, - пояснює директор лісгоспу Володимир Бадзян. – Якщо хтось із громадян помітить в лісі пожежу чи запідозрить незаконну рубку – він зможе повідомити майстра лісу, який уже і вирішить, як діяти далі. Нерідко трапляються і випадки, коли місцеві жителі, чи й ті, хто приїхав у ліс по гриби чи ягоди  побачать лісосіку і зацікавляться, чи законно вона розробляється, чи нема тут якихось зловживань. В цих випадках теж радимо спочатку зателефонувати майстру лісу чи лісничому, а вони уже нададуть роз’яснення, а в разі необхідності -  покажуть дозволи на рубку.»
Так в лісгоспі залучають громадськість до  дієвої співпраці, яка має базуватися на реальному бажанні зберегти ліси, а не просто погаласувати, як це нерідко буває.
Варто зазначити, що охороні лісу в цьому підприємстві приділять максимум уваги. В лісгоспі створено 6 рейдових бригад, які цілодобово патрулюють лісові масиви, попереджуючи лісопорушення. В минулому році рейдовикам лісгосп придбав 4 нових високопрохідних автомобілі. В цьому році – ще два та сертифіковані відеореєстратори та нагрудні відеокамери. Загалом за 2 роки на оснащення лісової охорони   підприємство витратило 2,4 мільйона гривень.
«І не лише техніку оновили, - додає директор лісгоспу, -  а й   кадри підібрали відповідні: хлопці ініціативні та принципові. Заробітну плату мають достойну, двічі на рік купуємо їм новий форменний одяг – щоб лице мала лісова охорона. Отож і працюють вони чесно та добросовісно».
«Рейдова група чергує в кожному лісництві, - ділиться секретами головний лісничий лісгоспу Сергій Ткачук.  – Проте якщо трапляється якась позаштатна ситуація – на підмогу з’їжджається решта бригад. Чергування може тривати добу і більше, якщо є підозри, що десь планується лісопорушення. І засідки влаштовуємо, і погоні бувають – така робота…»
З початку року лісова охорона Коростенського держлісгоспу виявила 29 випадків незаконних рубок. 23 справи передано до правоохоронних органів, за всіма ними порушено кримінальні провадження. Із 2,4 мільйона гривень шкоди, заподіяної лісу, порушники відшкодували всього 201 тисячу гривень.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Календар новин
квітень - 2024
п в с ч п с н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 26 27 28
29 30